dinsdag 16 december 2008

Foute broeder

Kan het de beste overkomen?
Er zat een foute Floris Nightingale tussen al mijn hulpen van de thuiszorg. Hij was zwaar overgekwalificeerd voor dit werk. Een zeer opvallende verschijning: hoed op, extreme kledij, bereed zware motoren of een grote amerikaanse slee..
Soms was er bij mij wel eens iets te vieren natuurlijk. "Neem ik ook een glaasje" zei hij en sloek het was al op. Hij vroeg er ook wel eens om, zonder feestje "Doe ik gezellig mee" schonk zijn glas overvol entwasal leeg. Er waren ook avonden dat hij zat te draaien op zijn stoel en onrustig was, want "Ik mis mijn computer".

Het duurde wel even voor ik ontdekte dat er flessen wijn ontbraken. Ook de cognac was weg, en waar was de.. ? Ik lichtte mijn kinderen in.
Leep liet ik langzaam meer drank aanschaffen, ruimde dat onoverzichtelijk op, telde iedere dag stiekem
de flessen en wachtte. Totdat ik zeker wist dat hij het was die zich vergreep aan mijn spullen, in mijn bijzijn. (Onze bedden werden gescheiden door de eet- en de salontafel, maar ik zat knap onder de pillen ;)))
Wat hij nog meer uitvrat, behalve op een dag die ene, hele rollade, weet ik niet..
Als hij nou maar toegegeven had. Als zijn baas niet had staan springen om personeel. Als ik hem had mogen aanklagen bij de Inspectie van Volksgezondheid was dat beter voor hem, mij en mogelijk andere clienten geweest.

Morgen is een hulp van mij getuige bij de rechter in een soortgelijk geval.
Hoe zou zijn vonnis luiden?

12 opmerkingen:

John zei

Erg klote lijkt me dat. Je heb toch een vreemde in huis die dinegen voor je moet doen. HEt is de politiek die dit soort zaken in de hand heeft gewerkt.. Er zijn teveel bezuinigingen geweest, en te veel regels aangepast.

Ik heb op ene blauwe maandag nog een jaar op een kantoor van de thuiszorg gewerkt, maar nu is echt alles anders. Personeel zonder opleiding en zo recht uit de bijstand aan het werk gezet..

Anoniem zei

@ Redstar, als zorgvrager kun je geen klacht indienen bij het Ministerie. Collega´s van hem wel.. Klagen bij de klachtencommissie kon ik wel, maar hij ontkende (de patient slikt funny pills). Het is zijn drankprobleem waardoor hij alleen bij "terminalen" wil werken (24 uursdienst)
Over je 2e alinea schrijf ik nog eens... en verder duurt jouw maandag wel heel erg lang :-D

Anoniem zei

Dit is wel heel erg.
Wens je veel sterkte en ik hoop dat er een goede oplossing gevonden wordt en dat ze deze voor deze foute floris maar snel een goede sturen.
Hou goede moed, er zitten ook heel veel goede tussen.

Anoniem zei

@ Marjolijn, gelukkig is dit al een paar maand geleden, heb die thuiszorgorganisatie de deur uitgedaan (zie kafkiaanse Knip) en heb nu zorg met PGB naar tevredenheid :)
Ik kan alleen maar hopen op wroeging of een gewetensvolle collega

Anoniem zei

Wat een vervelende ervaring, je moet mensen toch kunnen vertrouwen als je ziek bent en dan ook nog eens geen klacht kunnen indienen, vreemd hoor.

Martha zei

Ja Soofy, kan het me herinneren. Was ook het moment dat je weer vechtlust kreeg. Dus wederom 'elk nadeel hep z'n voordeel'. Maar zo'n man is natuurlijk absoluut niet geschikt voor dit werk.

Anoniem zei

Wat een rare vogel. Als thuiszorg genoeg personeel had, zou hij vermoedelijk geen kans krijgen. Hij zal elders ook wel zijn slag geslagen hebben. Ben benieuwd.

Maar sliep hij dan ook bij jou (bedden zijn gescheiden door salontafeltje etc?). Dat doet een hulpverlener toch niet?

Anoniem zei

@ Plato, Blij voor je dat je er geen verstand van hebt :))
Lange tijd had ik dag en nacht zorg nodig. Boven konden ze ook wel slapen, maar dat wilde niemand, veel te bang dat me iets overkwam of dat ze me niet zouden horen. Ik heb dat werk zelf ook gedaan, onder heel wat beroerder omstandigheden

Soofy zei

dit is een testje

Anoniem zei

Ik schrik even! bentgij terminaal??? (lees ik hier in de comments, dat deze man alleen bij terminalen verscheen)
Verders: verpleegkundigen vallen onder tuchtrecht hoor, en onder de wet BIG! (weet ik als vpk toevallig) dus dan kan ie toch aangeklaagd worden?
En nog verder: wat erg! juist dit soort idioten kan heel goed bij de thuiszorg terecht, vanwege weinig controle.. dat doet maar. mijn oma heeft ook een 'hulp' die 2 washandjes strijkt en dan de hele ochtend koffie drinkt op de bank. en mijn oma durft er niets van te zeggen...

Anoniem zei

@ Esther, mss realiseert je oma zich niet dat zij de werkgeefster is? Of je nu Zorg In Natura hebt of een PGB-budget,je oma bepaalt wie er werkt en wat er gedaan moet worden aan werkzaamheden. Wellicht heeft ze een ander handje hulp nodig...?! Voor de rest: je webmail stelt zich niet open voor mij...

Anoniem zei

moet controleren:)